Tags

, , , , , , , ,

Zoals jullie wellicht weten heb ik een verzameling met ‘van alles en nog wat’ uit Gorinchem. Van kleine zegeltjes tot kledinghangers, foto’s, reclamemateriaal en nog veel meer. Bij elkaar vertelt het een deel van de geschiedenis van de afgelopen eeuw.

Al dat spul is voor de historische vereniging Oud-Gorcum reden geweest om een keer te komen kijken bij ons op zolder. Natuurlijk zijn Roel Mulder en Rob Kreszner ook direct in gesprek te gaan met mij voor een artikeltje in een toekomstige Varia. De uitwerking van dat gesprek resulteerde in twee pagina’s over mij en mijn verzameling in het blad Oud Gorcum Varia, nummer 79 – zomer 2023.

Het leuke is dat het artikel op de middenpagina gedrukt is, leest makkelijker, en wie wil er nou niet de centerfold zijn ………………. 🙄. Het is in ieder geval een leuk artikeltje geworden vind ik zelf, waar ik ook kort wat kon vertellen over Stephan Eskes, mijn betbetovergrootvader, die fotograaf is geweest hier in de stad. Ik heb een foto van het artikel gemaakt zodat jullie het ook kunnen lezen.

Het vloeiblad, dat op de achterzijde van het magazine is afgedrukt is via deze link beter te bekijken: https://flic.kr/p/2hbUb9n
Bovenstaande link leidt naar een afbeelding op Flickr, waar ik een groot deel van mijn verzameling digitaal heb staan, daar kunnen jullie allemaal gerust even rondkijken. Mochten jullie afbeeldingen willen gebruiken, neem dan even contact op met mij via email brievb@gmail.com.


Verder ben ik ook op verschillende social media kanalen te volgen (ik ben niet overal even actief hoor):

Twitter / X – https://twitter.com/brievb
Facebook – https://www.facebook.com/bvanbaalen
Instagram – https://www.instagram.com/brievb/
Flickr – https://www.flickr.com/photos/58423068@N07/
YouTube – https://www.youtube.com/channel/UCWdJU3lB4_HYPlwVrCsXzhQ
LinkedIn – https://www.linkedin.com/in/barryvanbaalen/
Mastodon – https://mastodon.social/@brievb
TikTok – https://www.tiktok.com/@brievb


Ten slotte nog een oproepje: mochten jullie zelf nog oud reclamemateriaal, oude foto’s, paparassen of andere Gorcumse items hebben waar jullie niets mee doen. Neem dan gerust even via email (brievb@gmail.com) contact met me op als jullie afstand willen doen van zulke spullen. Ik zou er erg blij mee zijn voor mijn verzameling. Het zou zonde zijn als zulke spullen bij het vuilnis verdwijnen.

Barry van Baalen