Natuurlijk werd er, om de zaken te bevorderen, ook veel aan promotie gedaan. Op veel van de werken stond een bord (of hing een vlag) met de firmanaam. Ook werden er verschillende (technische) boeken uitgegeven door medewerkers van De Vries Robbé en werd er veel geadverteerd.
Ook werd er deelgenomen aan vakbeurzen met een eigen stand.
Expo Brussel (1910)

Op bovenstaand kaartje zijn de Nederlandse stands te zien op de Expo in 1910 in Brussel, links naast ‘Gebr. Stork & Co’ is een klein stukje ruimte voor De Vries Robbé gereserveerd. De Nieuwe Courant schreef op 15 juli 1910 “De firma De Vries Robbé en Co. te Gorinchem stelt foto’s tentoon van verschillende ijzerconstructies door haar uitgevoerd, o.a. het dak van de gevangenis te Haarlem.”
Overige promotie

Advertentie van de Vries-Robbé uit 1925, deze stond op de achterzijde uit een boekje ter promotie van Gorinchem


Begeleidende tekst bij bovenstaand reclamebord:
“een reclamebord voor De Vries Robbé & Co uit ongeveer 1930.
De Fransman Cassandre, pseudoniem voor Adolphe Jean-Marie Mouron (1901-1968) verwierf een grote naam met zijn ontwerpen voor reclamedoeleinden. Een ontwerp van Cassandre gaf aan een bedrijf internationale allure. Zijn design is doorgaans eenvoudig, maar geraffineerd van opzet. De ’balk’ van het Gorcumse staalconstructiebedrijf De Vries Robbé & Co is daarvan een voorbeeld.”
Brandweertentoonstelling Rotterdam (1930)
Vooruitstrevende technieken werden ook ingezet om de kwaliteit en veiligheid van de producten aan te tonen. Een mooi moment om de veiligheid te tonen aan het publiek was de Internationale Brandweertentoonstelling in 1930 te Rotterdam.

Een gebouw van 10 x 10 meter, van twee etages werd op locatie van de beurs (juli / augustus dat jaar) opgebouwd, dat gebouw zou onderworpen worden aan een aantal brandproeven en moeten aantonen dat de constructie van het gebouw een ongekende veiligheid zou geven. Ook toen was men zeer bewust bezig om brandvertragende oplossingen te bedenken. Dit moet voor de betrokken partijen een behoorlijk kostbare (en spectaculaire) showcase zijn geweest!

Bovenstaande foto is van de brandproef op die Internationale Brandweer-tentoonstelling (I.B.T.) in 1930 te Rotterdam. Het gebouw van 10 x 10 meter was in samenwerking met Betondak N.V. uit Arkel ontwikkeld. Natuurlijk een stevige stalen geraamte van de Vries Robbé, vloeren van “Arkelblokken” (zie onderstaande foto van de constructie van het gebouwtje), er was een trappenhuis met branddeuren en … de stalen ramen kwamen natuurlijk van de Vries Robbé

Deze brandproef had een aantal onderdelen:
- De Bovenruimte onderging een ‘middelmatige proef’, wat inhield dat het een uur lang aan 1000 graden Celsius blootgesteld werd
- De Benedenruimte onderging ‘zware proef’, wat inhield dat het twee uur lang aan 1000 graden Celsius blootgesteld werd

De resultaten van de proeven zijn me (nog) niet bekend, evenals op welke wijze dit effect had op de verkoop van de oplossingen van de Vries Robbé / Betondak.



![Het R.K. bouwblad; officieel orgaan der Algem[eene] Katholieke Kunstenaarsvereeniging jrg 10, 1938, no 1, 04-08-1938](https://brievb.files.wordpress.com/2016/04/het-r-k-bouwblad-officieel-orgaan-der-algemeene-katholieke-kunstenaarsvereeniging-jrg-10-1938-no-1-04-08-19381.jpg)







Pagina 4 uit folder Pagina 5 uit folder
Bovenstaande catalogus “Bruggen” is vermoedelijk begin jaren ’30 uitgegeven – bron Zwiggelaar Auctions.





A.W. de Goey, leider van de afdeling Stalen Ramen bij de Vries Robbé schreef in 1936 een handboek voor de constructie en toepassing van stalen ramen, deuren, wanden, glasfronten en dergelijke. Het boek werd uitgegeven via N.V. Uitgevers-Mij. “Kosmos” uit Amsterdam, een ‘proefpagina’ werd uitgegeven als teaser voor het boek.



Natuurlijk spreidden verschillende medewerkers ook hun kennis ten toon, zoals J. Wieland met een aantal technische publicaties: Stalen ramen en deuren (1952), Metalen gevels, ramen en deuren (1967) en Aluminium in de gevel (1956). Hier onder een artikel uit het Algemeen Handelsblad uit 1952:
